Увага! Змінився розмір вартості суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при державній реєстрації легкового автомобіля в Україні

У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для працездатних осіб, з 1 січня 2023 року змінено розмір вартості суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій державній реєстрації легкового автомобіля в Україні.

До відома роботодавців!

   Чому відхиляється заява-розрахунок про суми коштів, нараховані застрахованим особам?

До уваги громадян! Із січня 2023 року пільги на оплату ЖКП виплачуються у грошовій формі

Нагадуємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі» (у редакції постанови КМУ від 16.09.2022 № 1041) з 1 січня 2023 року пільги на житлово-комунальні послуги надаються виключно у грошовій готівковій формі органами Пенсійного фонду України.

Відпустка по вагітності та пологах

В Україні працюючі жінки при виході у відпустку по вагітності та пологах отримують відповідну допомогу. Підставою для її призначення є листок непрацездатності, сформований на підставі медичного висновку.

Лікарняні - 2023: що змінилось?

    1 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої уповноваженим органом управління в системі загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві визначено Пенсійний фонд України.