Низку соціальних, комунальних та земельних питань розглянули депутати Бахмацької міської ради під час засідання 31 січня. Попередньо детально ознайомившись зі звітом Бахмацького міського голови Павла Шимка щодо підсумків роботи та про здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчими органами міської ради за 2022 рік, який був представлений на спільному засіданні постійних комісій, депутати інформацію взяли до відома, що і було передбачено проєктом рішення.

   Затвердили звіт про виконання бюджету територіальної громади за 2022 рік та внесли зміни до головного фінансового документу на 2023. Необхідність перерозподілу коштів бюджету 2023 року викликана потребою у фінансуванні місцевих програм, погашенням кредиторської заборгованості, що склалася на кінець минулого року, та врахуванням пропозицій, які надійшли від депутатів.

   Проголосували і за деякі соціальні ініціативи. Так, з метою підтримки родин, члени сімей яких загинули або постраждали під час воєнного стану, затвердили у новій редакції Програму соціального захисту окремих категорій населення Бахмацької міської територіальної громади на 2023 рік. Зокрема, передбачена допомога на поховання родинам загиблого військовослужбовця у сумі 15 тис. гривень. З метою підтримки ЗСУ затвердили і нову для нашої громади Програму надання шефської допомоги військовій частині А1376 у 2023-2024 роках. Підтримали програми щодо забезпечення проведення мобілізаційних заходів і заходів з територіальної оборони, та профілактики правопорушень на території громади.

   Також народні обранці розглянули та затвердили Положення про порядок найменування та перейменування топонімічних об’єктів, розташованих на території Бахмацької міської територіальної громади, та склад відповідної комісії. Маючи алгоритм перейменування вулиць, працюватиме відповідна комісія, яка детально обговорить кожну пропозицію, звісно, враховуючи звернення та пропозиції громадян, ретельно вивчить історичне підґрунтя. Також планується узгодження списку об’єктів топоніміки для перейменування та обговорення пропозицій робочої групи щодо їх нових назв.

   Розширили перелік адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП, додали 4 нові, а саме:

- скасування заповіту (окрім секретного);

- засвідчення справжності підпису на документах;

- посвідчення довіреностей, прирівнюваних до нотаріально посвідчених, крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреності на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування та розпорядження транспортними засобами;

- видача дублікатів втрачених або зіпсованих документів, посвідчених посадовою особою органу місцевого самоврядування.

   Одноголосно було підтримано рішення про надання одноразової матеріальної допомоги жителям громади.