9 березня - день народження Тараса Шевченка. У ці буремні для України дні Кобзар як ніколи актуальний. Пророче Шевченкове слово на вустах усіх, у кого в серцях палає любов до України, рідного слова, у кожного, хто наближає нашу перемогу. Слово Великого Кобзаря об’єднує українців у боротьбі з російським окупантом і є невичерпним джерелом енергії. У його рядках знаходимо силу, віру і наснагу.

   Сьогодні бахмачани зібрались біля пам'ятника Тарасові Шевченку на вулиці, яка носить його ім'я, щоб вшанувати пам'ять відомого на весь світ українця. Прозвучали його твори у виконанні працівників Бахмацького базового будинку культури.

   Чин панахиди відслужили військовий капелан 61 бригади, владика Херсонський і Каховський Борис та настоятель Парафії Успіння Пресвятої Богородиці міста Бахмача Чернігівської Єпархії ПЦУ, отець Володимир.

   До присутніх звернувся міський голова Павло Шимко. Потім містяни та керівництво громади поклали квіти до підніжжя пам’ятника Кобзареві. Завершився захід духовним гімном «Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!».

   Життєдайна поезія Шевченка вселяє в нас надію, що

І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі…

Слава Україні!