Фото без опису 5 серпня 2023 року  бахмачани провели в останню путь Віталія Валерійовича Полєщука - Героя, який загинув, виборюючи незалежність України.
   Містяни не стримували сліз та ставали на коліна, утворивши живий коридор.
    Віталій Полєщук служив командиром гармати 2 артилерійського взводу 2 артилерійської батареї артилерійського дивізіону військової частини А4674 у складі 117 окремої механізованої бригади.
    Перебуваючи у самому пеклі війни, сміливо боровся з ворогом, який вторгся на українську землю, захищав свій народ, свою Батьківщину.
    Молодий, красивий, відповідальний, він мав би повернутись до рідної домівки з довгоочікуваною перемогою, до дружини, до донечки, до батьків, радіти життю, будуючи плани на майбутнє...
   Але жорстока війна забирає найкращих та найсміливіших воїнів. 31 липня Віталій загинув біля н.п. Новоданилівка Запорізької області.
   Мужній воїн захищав українську землю, ціною власного життя виборював право нашої нації бути вільною. Загинув як Герой.
   Траурна процесія пройшла центральними вулицями Бахмача, у храмі Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ молобень за загиблим відправив настоятель парафії Володимир Павлина.
Слова співчуття та подяки родині висловили міський голова Павло Шимко та начальник 2 відділу Ніжинського РТЦК та СП Вадим Кушнір.
   На кладовищі майорить все більше синьо- жовтих прапорів.
    Три постріли почесної варти сповістили всім, що тут навіки спочив Герой, який загинув за Україну.
   Низький уклін і царство небесне тобі, воїне, спи спокійно вічним сном. Пам’ять про тебе завжди житиме у наших серцях.
   Вічна пам’ять! Вічна слава Герою!