Фото без опису        

          Радіоактивного ураження після ядерної катастрофи зазнали щонайменше 200 тисяч ліквідаторів, в тому числі і  будівельники першого "укриття", або як його називають саркофагу над четвертим реактором, які почали святкувати свою маленьку перемогу над атомом ще 14 грудня 1986 року після публікації в газеті повідомлення про будівництво цих захисних споруд.
         Час не загоїв чорнобильських ран, не стер з пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців — пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які виявивили  жертовність та високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Усі вони отримали високі дози радіації. Десятки тисяч з них смертельні. Їх подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу.
              Сьогодні бахмачани схилили голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом, висловили найщиріші слова вдячності за високу громадянську позицію, сміливість та відвагу живим.
         З нагоди дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Грамотами Бахмацької міської ради нагороджено ліквідаторів Бєлого С.Ю. та Стрільця С.Д.