Фото без опису У нашій країні це свято було встановлено, як данина подяки і поваги людям, які не побоялися взяти дитину з дитячого будинку. В рамках боротьби з проблемою сиріт тепер щорічно 17 вересня в День усиновлення дітей вся країна вітає чоловіків і жінок, які стали батьками.

          Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я. Саме тому наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.

          Існують різні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме:

          - усиновлення (удочеріння) - це прийняття в сім'ю дитини на правах сина чи доньки. Дитина втрачає усі права і зобов'язання щодо своєї попередньої сім'ї і батьків і набуває прав і обов'язків (в тому числі майнових) рідних дітей. Одним словом дитина стає рідною.

          - опіка і піклування - влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України, які перебувають переважно, у сімейних, родинних відносинах з цими дітьми-сиротами або дітьми, позбавленими батьківського піклування.

          - прийомна сім'я - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що  добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

          - дитячий будинок сімейного типу - сім’я, в якій поряд з власними дітьми живуть і виховуються діти позбавлені батьківського піклування. Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

          Усиновивши чи взявши дитину під опіку, створивши прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу, ви даєте дітям надію на щасливе дитинство і повноцінне життя, вселяєте в їхні душі віру в добро, навчаєте бути самодостатніми, впевненими в собі, виховуєте патріотами України.

          Якщо ви готові віддати частинку свого серця дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, що залишились без батьківського піклування, звертайтесь за детальнішою інформацією до служби у справах дітей Бахмацької міської ради, м. Бахмач, вул. Соборності, 42.