В області збільшено покриття українського телебачення. Попереду — охоплення всіх «білих плям»

В області збільшено покриття українського телебачення. Попереду — охоплення всіх «білих плям»

   На Чернігівщині, як і по всій Україні, триває тестове мовлення цифрової телемережі МХ-7. Це — безоплатний додатковий пакет каналів цифрового ефірного ТБ. Нині для прийому доступно 9 програм. Тобто, це — те саме цифрове телебачення, до якого ми звикли, але з деякими відмінностями. Зокрема, інфраструктура перебуває у державній власності, а сигнал транслюється на хвилях метрового діапазону, що дозволяє краще оминати перешкоди.

У Чернігівську область доставлено 14 190 доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи - МОЗ

У Чернігівську область доставлено 14 190 доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи - МОЗ

   В Україні стартувала загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей проти кору. У Чернігівську область доставлено 13 040 доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи в рамках catch up кампанії вакцинації від кору для проведення щеплень дітям, які пропустили вакцинацію та 1 150 доз для забезпечення рутинної вакцинації.

Вихованки Бахмацької ДЮСШ перемогли  у Всеукраїнських фінальних змаганнях Чемпіонату ГО ВФСТ «Колос» з футболу «Золотий колос України»

Вихованки Бахмацької ДЮСШ перемогли у Всеукраїнських фінальних змаганнях Чемпіонату ГО ВФСТ «Колос» з футболу «Золотий колос України»

   Команда Дитячо-юнацької спортивної школи Бахмацької міської ради перемогла у Всеукраїнських фінальних змаганнях Чемпіонату ГО ВФСТ «Колос» з футболу «Золотий колос України» серед дівчат 2010-2011 років, які проходили у місті Берегово Закарпатської області.

Обговорили епізоотичну ситуацію в громаді

Обговорили епізоотичну ситуацію в громаді

Міський голова Павло Шимко обговорив із заступником начальника Ніжинського районного управління ДПСС Антоніною Шумак та заступником начальника Ніжинської РДЛВМ Юрієм Кравченком епізоотичну ситуацію щодо лейкозу великої рогатої худоби в населених пунктах громади.

Йдуть у засвіти Герої...

Йдуть у засвіти Герої...

   Сьогодні у Бахмачі попрощалися із 46-річним Віктором Любичем, який поліг на російсько-українській війні. Він загинув 8 липня 2023 року в боях за Донеччину. Ціною свого життя він здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка - віддав своє життя за незалежність України. На віки-вічні його ім'я буде вписане в історію нашої громади та України, як воїна – Героя. Живим коридором зустрічали земляки свого Воїна.

Кір, паротит, краснуха - пам’ятка для батьків

Кір, паротит, краснуха - пам’ятка для батьків

Кір – вірусна інфекція,  для якої характерна дуже висока сприйнятливість. Якщо людина не хворіла на кір або не була щеплена від цієї інфекції, то після контакту з хворим зараження відбувається практично в 100% випадків. Вірус кору відрізняється дуже високою летючістю. Він може розповсюджуватися по вентиляційних трубах і шахтах ліфтів – одночасно захворюють діти, що проживають на різних поверхах будинку.Період від контакту з хворим на кір і до появи перших ознак хвороби триває від 7 до 14 днів. Захворювання починається з виразного головного болю, слабості, підвищення температури до 40°. Трохи пізніше до цих симптомів приєднуються нежить, кашель і практично повна відсутність апетиту. Дуже характерна для кору поява кон’юнктивіту – запалення слизової оболонки очей, яке проявляється  світлобоязню, сльозотечею, різким почервонінням очей, а в подальшому – появою гнійного виділення. Ці симптоми продовжуються від 2 до 4 днів. На 4 день захворювання з’являється висип, який виглядає, як дрібні червоні плямочки різних розмірів (від 1 до 3 мм в діаметрі), зі схильністю до злиття. Висип виникає на обличчі і голові (особливо характерна поява її за вухами) і розповсюджується по всьому тілу на протязі 3 — 4 днів. Для кору характерним є те, що висип залишає після себе пігментацію (темні плямочки, що зберігаються декілька днів), яка зникає в тій же послідовності, як з’являється висип.

Із засідання виконавчого комітету

Із засідання виконавчого комітету

Сьогодні відбулось чергове засідання виконавчого комітету Бахмацької міської ради під головуванням очільника громади Павла Шимка.