Більше 100 тисяч вакансій щоденно…

Більше 100 тисяч вакансій щоденно…

Таку кількість пропозицій роботи містить Єдиний портал вакансій Державної служби зайнятості https://jobportal.dcz.gov.ua/, створений  в рамках угоди про співпрацю з провідними сайтами з пошуку роботи (Work.ua, Rabota.ua, jooble.ua та ін.). Зокрема, для шукачів роботи у Чернігівській області на порталі шоденно налічується близько 1,5 тис. вакансій.

3D-дизайнером допоможе стати служба зайнятості

3D-дизайнером допоможе стати служба зайнятості

Тривимірна, або 3D-графіка - це розділ комп'ютерної графіки для зображення об'ємних об'єктів, які максимально наближені до реальних. Саме цей вид графіки широко використовується в інженерному проектуванні, комп’ютерному моделюванні, анімації, мультиплікації, індустрії розваг тощо.

Робота є на підприємствах легпрому

Робота є на підприємствах легпрому

   Традиційно однією з провідних галузей економіки Чернігівщини є легка промисловість. В області зареєстровано понад 382 суб’єкти господарювання легпрому. Незважаючи на теперішній непростий воєнний період, підприємства працюють і потребують кваліфікованих кадрів. Знайти потрібних працівників допомагає служба зайнятості.    За словами директора Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, легка промисловість – це та галузь економіки, яка наразі тримає два фронти: економічний і військовий. Саме ці напрями зараз є ключовими для країни. Адже діючі підприємства наповнюють бюджет країни, забезпечують людей роботою, а ЗСУ - продукцією вітчизняного виробництва. Серед основних виробників – відомі на Чернігівщині та за її межами підприємства: ТОВ «Алітоні», ПрАТ «Чернігівська швейна фабрика «Елегант», ПрАТ «Прилуцька швейна фабрика», ТОВ «Сівертекс», ТОВ «Тозіналі», ПрАТ «Еліта», ТОВ «Остратекс», ВП «ТК-Стиль ТОВ «Текстиль-контакт», ПрАТ «Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня», ТОВ «Прилуцька швейна фабрика «Корона». В області виготовляють чоловічий, жіночий, спідній, робочий, форменний одяг, взуття, постільну білизну, ковдри, подушки, м’які іграшки, прогумовані, технічні, фільтрувальні, ситові тканини, сукно, брезент, мішковину, канати, мотузки, сітки тощо.    Цього року галузь легкої промисловості області потребувала майже 250 працівників. Саме стільки вакансій було подано роботодавцями до служби зайнятості. З них укомплектовано понад 70%. Щоправда, потреба в кваліфікованих кадрах на підприємствах легкої промисловості області існує постійно. Найбільше бракує швачок. Також потрібні закрійники, інженери-технологи, складальники верху взуття, кравці, контролери матеріалів і виробів тощо. Роботодавці гарантують офіційне працевлаштування, стабільну заробітну плату, соціальний пакет, комфортні умови праці.    Працевлаштуватись на швейні підприємства можна навіть тим, хто немає  відповідної професійної підготовки та досвіду роботи, але є бажання навчатись та працювати. Зареєстрованим безробітним служба зайнятості пропонує безкоштовно за короткий термін освоїти навики швейної майстерності або підвищити кваліфікацію з подальшим працевлаштуванням. Готують кадри безпосередньо на виробництві у роботодавця, в професійно-технічних закладах Чернігівщини, а ще - в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Цього року на замовлення швейних підприємств області за направленням служби зайнятості навчалися 70 безробітних.    З питань працевлаштування на підприємства легпрому звертайтеся до будь-якого структурного підрозділу обласного центру зайнятості чи на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv    Пропозиції легальної роботи тут:  - сайт Державної служби зайнятості https://chg.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy - сервіс "Єдиний портал вакансій" https://jobportal.dcz.gov.ua - телеграм канал актуальних вакансій «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz Чернігівський обласний центр зайнятості  

Грантові кошти на бізнес отримають 59 жителів Чернігівщини

Грантові кошти на бізнес отримають 59 жителів Чернігівщини

Саме стільки позитивних рішень про надання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу було прийнято Державною службою зайнятості за дев’ять хвиль реалізації програми «Власна справа» урядового проекту «єРобота». Наразі триває опрацювання заяв, поданих у рамках десятої хвилі, і вже наприкінці листопада очікуємо нові рішення. А 14 листопада в Україні стартувала чергова одинадцята хвиля. Прийом заявок на отримання мікрогрантів триває. Нагадаємо, заявку та бізнес-план можна подати до 12 грудня 2022 року через портал «Дія» https://is.gd/KT7RoW

Роботодавцям – компенсація, переселенцям – робота

Роботодавцям – компенсація, переселенцям – робота

Компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування 165 внутрішньо переміщених осіб отримають 67 роботодавців Чернігівщини. Відповідні рішення прийняті обласним центром зайнятості станом на 17 листопада.

Близько 7 тисяч працевлаштованих безробітних за 10 місяців...

Близько 7 тисяч працевлаштованих безробітних за 10 місяців...

А це кожен 4-й з тих, хто звернувся за допомогою в пошуках роботи до служби зайнятості. Крім того, її фахівцями до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 1463 особи, ще 1416 - скеровано на професійне навчання. Про такі підсумки роботи обласної служби зайнятості протягом січня-жовтня 2022 року повідомила директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.

До "Армії відновлення" країни долучилися безробітні Чернігівщини

До "Армії відновлення" країни долучилися безробітні Чернігівщини

Війна боляче вдарила по економіці країни, суттєво зменшилася кількість вакансій. Зокрема на Чернігівщині сьогодні на кожне вільне робоче місце – черга з 15 безробітних (проти 8-ми рік тому). На початок листопада в базі обласної служби зайнятості налічувалося всього 646 актуальних вакансій, що майже вдвічі менше, ніж рік тому.

Від навичок до швейної майстерності та гарантованої роботи

Від навичок до швейної майстерності та гарантованої роботи

Такий шлях пропонує безробітним Чернігівщини служба зайнятості. Професія швачки є актуальною і постійно затребуваною на ринку праці області. Людям, які володіють цією професією, нескладно знайти роботу й за межами регіону, адже професіонали цієї галузі можуть працювати на фабриках, в невеликих приватних фірмах, ательє, ремонтних майстернях, а також займатися власною справою, шиючи на замовлення клієнтів.

З Чернігова до Львова – шлях за новою професією

З Чернігова до Львова – шлях за новою професією

Підготувати кадри і укомплектувати вакансії КП «Чернігівському тролейбусному управлінню» служба зайнятості допомагає не вперше. За її направленням 12 безробітних чернігівців, серед яких 3 жінки, освоїли нову для них професію «Водій тролейбуса» у Львівському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Під час воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів

Під час воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів

Таку норму передбачає Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці», який набув чинності 29 жовтня поточного року.