Ринок праці за 1-е півріччя 2021 року

З початку 2021 року до Бахмацької районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості в пошуку роботи звернулося 911 громадян. Чисельність осіб, що перебували на обліку, становить 1654 особи. У банку даних районної філії налічувалося близько 550 вакансій з яких 490 вакансій укомплектовано за направленням служби зайнятості. Станом на 01.07.2021 року актуальними являлися 38 вакансій. З початку поточного року працевлаштовано 475 осіб.

ПРОФОРІЄНТАЦІЯ У ЛІТНІХ ТАБОРАХ ВІДПОЧИНКУ ШКОЛЯРІВ

      З початком літніх канікул профорієнтаційна робота у службі зайнятості не припинилася. Фахівці з профорієнтації мають на меті зробити відпочинок дітей у літніх оздоровчих таборах цікавим та змістовним.

Кого шукають роботодавці Чернігівщини? ТОП-10 вакансій

У шукача роботи завжди багато запитань. І найперше - як і де реалізувати свої професійні здібності. Рішення є: зверніться до служби зайнятості і ви не пошкодуєте. Вже тому, що служба зайнятості пропонує своїм клієнтам тільки легальну роботу, а це - належно оформлені трудові відносини, що є гарантією соціального захисту найманих працівників.

Захисти своє майбутнє - працюй легально

     З 01 січня 2021 року підвищився розмір мінімальної заробітної плати, а значить і зросли розміри штрафів за порушення законодавства про працю роботодавцями.

Щодо фінансової підтримки суб’єктів мікропідприємництва та малого підприємництва

У рамках реалізації державного проєкту щодо фінансової підтримки суб’єктів мікропідприємництва та малого підприємництва «Доступні кредити 5-7-9%» на виконання Указу Президента України від 08.11.2019р. №837 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» прийнято постанову Кабінету міністрів України від 24.01.2020р. №28 «Про затвердження Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам мікропідприємництва та малого підприємництва» (далі – Програма).

Легальна робота сьогодні  – соціальний захист в майбутньому

Конституцією України визначено право людини на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Проте, погоджуватись на роботу без належного оформлення трудових відносин не варто, - переконують у службі зайнятості. Адже легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності працюючого населення.

Ринок праці у січні – березні 2021 року

Вже понад рік Україна живе в умовах пандемії. Коронакриза кардинально змінила ринок праці: відбулося стрімке збільшення чисельності безробітних та суттєве скорочення кількості вакансій. Але допомога служби зайнятості шукачам роботи і роботодавцям не зупинялась навіть в часи жорсткого карантину.