До уваги роботодавців!  Про заплановане масове вивільнення працівників  потрібно звітувати у службу зайнятості

До уваги роботодавців! Про заплановане масове вивільнення працівників потрібно звітувати у службу зайнятості

   Відповідно до законодавства про зайнятість населення, інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці (звітність за формою № 4-ПН) подається підприємством, установою, організацією за місцем реєстрації платника єдиного внеску до служби зайнятості не пізніше ніж за 2 місяці до масового вивільнення працівників (у разі вивільнення держслужбовців – не пізніше ніж за 30 календарних днів до вивільнення).

ПИТАННЯ-ВІДПОВІДЬ

ПИТАННЯ-ВІДПОВІДЬ

   Вас хвилює питання, чи зараховується період безробіття до страхового стажу для нарахування пенсії? Відповідаємо.

Шановні роботодавці!

Шановні роботодавці!

Не зайвим буде нагадати, що до 01 лютого юридичні особи з чисельністю штатних працівників від 8-ми осіб мають подати Інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії в сприянні працевлаштуванню за 2021 рік.

Займаєтесь посередництвом у працевлаштуванні - звітуйте до служби зайнятості

Займаєтесь посередництвом у працевлаштуванні - звітуйте до служби зайнятості

Це стосується тих роботодавців, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні в Україні, здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в інших роботодавців, надають послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ ЗАХІД ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ ЗАХІД ДЛЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

03 грудня 2021 року до Міжнародного дня людей з інвалідністю у Бахмацькій районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості  проведено профорієнтаційний онлайн - захід для осіб даної категорії, в якому взяла участь начальник відділу «Бахмацьке бюро правової допомоги» Яна Погоріла.

Легальна трудова зайнятість: можливість чи обмеження?

Легальна трудова зайнятість: можливість чи обмеження?

Чому нелегальна зайнятість залишається популярною, особливо серед молодих шукачів роботи? А легальна зайнятість, що передбачає оформлення трудових відносин, сплату податків, дотримання соціальних гарантій, багатьма роботодавцями сприймається не як прямий обов’язок, а як бонус чи конкурентна перевага? Відповідь на ці запитання криється в самому понятті «легальна зайнятість». Спробуємо розібратись.

Онлайн профорієнтація від служби зайнятості

Онлайн профорієнтація від служби зайнятості

Послуги служби зайнятості стають ще доступнішими. Якщо Ви плануєте свій професійний шлях або не можете визначитися з вибором професії, у нагоді стане онлайн-платформа державної служби зайнятості з професійної орієнтації та розвитку кар'єри. Створена вона з метою безкоштовного надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі, тобто без відвідування центру зайнятості. Скористатися нею може кожен, у кого є потреба у виборі або зміні професії, виборі майбутнього напряму професійного навчання, визначенні схильності до підприємницької діяльності, оцінці власних здібностей та навичок.

Працевлаштування українських громадян в будівельній галузі Держави Ізраїль

Працевлаштування українських громадян в будівельній галузі Держави Ізраїль

Можливість тимчасового працевлаштування кваліфікованих працівників на ринку праці Держави Ізраїль надана українським громадянам в рамках міждержавної двосторонньої Угоди, укладеної між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських працівників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль від 07 червня 2016 року (ратифікована та набула чинності 16 листопада 2016