Як повернути помилково перераховані кошти роз’яснює податкова

Звертаємо Вашу увагу на те, що нараховані і сплачені суми податків, зборів та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску обліковуються в інтегрованих картках платників (ІКП), які відкриваються органами ДПС за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками. Облік нарахованих і сплачених сум ведеться автоматично.

Протягом першого півріччя місцеві бюджети Чернігівщини поповнилися за рахунок податків більш як на 3,4 мільярда гривень

Очільниця Головного управлінні ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк зазначає, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області протягом січня-червня поточного року надійшло понад 3,4 млрд грн від сплати податків і зборів.

Припинено нелегальний випуск пального

Нелегальний випуск пального виявили та припинили співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури у рамках кримінального провадження за ст.204 КК України.

Про сплату майнових податків

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області звертають увагу, що громадянам - платникам податку на майно необхідно сплатити податкові зобов’язання з земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та транспортного податку - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. 

Малий та середній бізнес Чернігівщини спрямував до бюджетів близько 3,4 млрд грн податків і зборів, що більше половини загальної суми надходжень

Протягом першого півріччя поточного року до бюджетів усіх рівнів суб’єктами господарювання середнього і малого бізнесу Чернігівської області сплачено майже 3,4 млрд грн податків і зборів, що становить 50,6 відс. загальної суми надходжень.

Законність обігу підакцизних товарів та оформлення трудових відносин на постійному контролі у податківців

      Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області при проведенні контрольно-перевірочних заходів суб’єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольних напоїв та тютюнових виробів було виявлено 3 факти неоформлених відносин з найманими працівниками, всі матеріали перевірок були направлені до Управління Держпраці у Чернігівській області для вжиття відповідних заходів.

Офіційне оформлення трудових відносин вигідно, як працівнику, так і роботодавцю

З початку липня Державною податковою службою спільно з Держпраці розпочато кампанію з детінізації трудових відносин.  Податкова служба забезпечує інформаційну підтримку, надаючи Держпраці переліки суб’єктів господарювання, які мають найбільші ризики використання незадекларованої праці. 

Наближається строк сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік

В управлінні податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Чернігівській області нагадують, що наближається граничний термін сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік.