Все про сплату ЄСВ: терміни, пільги, розмір

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує, що єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ) - це консолідований страховий внесок в Україні, збір якого здійснюється до системи загальнообов'язкового державного страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі.

Які порушення у сфері обігу підакцизних товарів найчастіше виявляють податківці

       Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області протягом січня-червня поточного року здійснено 356 фактичних перевірок, охоплено 347 господарських об’єктів.

Про стан реєстрації РРО

       За січень-червень 2021 року Головним управлінням ДПС у Чернігівській області зареєстровано і взято на податковий облік 960 реєстраторів розрахункових операцій по 403 платниках податків. Протягом червня поточного року зареєстровано і взято на податковий облік 245 реєстраторів розрахункових операцій по 82 платниках податків.

Як повідомити про корупційне правопорушення

Головне управління ДПС у Чернігівській області співпрацює з особами, які добросовісно повідомляють про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень Закону України від 14.10.2014 № 1700-VII «Про запобігання корупції» зі змінами. Особи, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції, перебувають під захистом держави.

Повнота сплати податків при виплаті заробітної плати на контролі у податкової

Актуальною темою сьогодення залишається реалізація гарантій оплати праці та боротьба з ухиленням від сплати податків під час виплати доходів на користь фізичних осіб, зокрема у вигляді заробітної плати.