
Профілактика «шкільних хвороб»
Навчання в школі пов'язане з ризиком виникнення деяких захворювань, передусім - порушення постави і зниження гостроти зору. Інформаційні перевантаження, стресові ситуації, нововведення у навчальному процесі вимагають від дитячого організму великого напруження, що разом із іншими факторами, такими як обмеження фізичної активності, використання комп'ютерних технологій, недостатнє природне та штучне освітлення, вимушена робоча поза разом з неправильно підібраними меблями та відсутність раціонального харчування, веде спочатку до функціональних порушень, а згодом до і до формування органічної патології.

Виявили завищені ціни на ліки – звертайтесь до Держпродспоживслужби
З 1 березня відновлено перевірки за цінами на лікарські засоби в аптечних закладах і здійснює контроль Держпродспоживслужба.

Що потрібно знати про ротавірусну інфекцію?
Ротавірус є найпоширенішим у світі захворюванням після ГРВІ. Захворіти на цю кишкову інфекцію досить легко: достатньо не помити руки, покупатися у забрудненій водоймі чи просто поконтактувати з хворим. Зазвичай наші люди звикли називати такі неприємні речі як, діарея, блювання та болі в животі, фразою — “Щось не те з’їв або отруївся”.

Належне облаштування та експлуатація колодязів
Використання води для пиття є однією з найважливіших потреб людини. Але треба пам’ятати, що вода може бути одним із факторів передачі інфекційних захворювань, в першу чергу – кишкових інфекцій. Крім кишкових інфекцій, через питну воду можуть передаватися і інші інфекційні захворювання.

Гриби – тихе полювання
Настала пора для «тихої охоти» - збирання грибів.

Профілактика грипу, коронавірусної інфекції та інших гострих респіраторних вірусних інфекцій
З початком холодної осінньої погоди все частіше у транспорті, магазинах, різних установах, аптеках чутно чхання та кашель. Розпочинається сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Небезпечна риба з прісноводних водойм Можливий БОТУЛІЗМ!
У зв’язку з погіршенням якості води у річці Сейм та масовим мором риби заборонено споживання риби прісноводних водойм: мертву рибу або ту, що вмирає, не можна збирати для подальшого зберігання, готувати чи споживати. Жоден спосіб приготування не зробить її безпечною для вас. Таку рибу не можна вживати, у тому числі сушити, в’ялити, смажити чи варити. Ця риба може містити збудників інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини!

ПРОФІЛАКТИКА БОТУЛІЗМУ
Держпродспоживслужба нагадує, що захворювання на ботулізм є вкрай небезпечним і навіть смертельним, якщо вчасно не почати необхідне лікування.