Безбар'єрність у службі зайнятості: коли простір доступний для всіх

Безбар'єрність у службі зайнятості: коли простір доступний для всіх

Чимало років безбар’єрність асоціювалася у багатьох людей лише з подоланням фізичних перешкод – облаштуванням пандусів і підіймачів. Насправді ж, це поняття ширше і стосується, без перебільшення, кожного. Безбар’єрність – це про будь-яку людину, це коли простір доступний для всіх.  Служба зайнятості створює для своїх клієнтів безбар’єрний доступ до всіх своїх послуг.

Ваучери на навчання

Ваучери на навчання

Ваучери видано службою зайнятості для підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці. Серед обраних професій - кухар, кондитер, електромонтер, швачка, тракторист, штукатур, маляр, токар, верстатник, оператор котельні, водій тролейбуса тощо.    Подати онлайн заявку на отримання ваучера та дізнатися більше про послугу можна на сайті Державної служби зайнятості за посиланням:https://voucher.dcz.gov.ua/    Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv  

«Армія відновлення» на Чернігівщині

«Армія відновлення» на Чернігівщині

Урядовий проєкт «Армія відновлення»: Чернігівщина на четвертому місці серед регіонів-лідерів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

«Єдине вікно» – комплексне вирішення питань працевлаштування соціально вразливих категорій населення

«Єдине вікно» – комплексне вирішення питань працевлаштування соціально вразливих категорій населення

Йдеться про надання послуг учасникам бойових дій, внутрішньо переміщеним особам, громадянам з інвалідністю тощо. Єдиний інформаційний простір створено на базі обласної служби зайнятості, де людина може оперативно отримати консультацію про послуги, що представлені у громаді. Для цього вже налагоджено співпрацю із 32 громадськими організаціями та благодійними фондами, державними установами, органами місцевого cамоврядування.

Регіональний офіс «Зроблено в Україні»: консультації фахівців

Регіональний офіс «Зроблено в Україні»: консультації фахівців

   Одним із перших відвідувачів офісу «Зроблено в Україні» був Євген Смага - ветеран, який під час оборони Чернігова отримав важке поранення. Він скористався програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» і отримав 250 тис. грн. на відкриття автомийки. Далі планує розширення бізнесу: відкрити СТО та кав’ярню. З ним було підписано Меморандум про подальший супровід, тобто підтримку від служби зайнятості.

Верстатник, слюсар-ремонтник, кранівник, охоронник …  Жінки Чернігівщини  освоюють чоловічі професії

Верстатник, слюсар-ремонтник, кранівник, охоронник … Жінки Чернігівщини освоюють чоловічі професії

Таку тенденцію останнім часом спостерігають у службі зайнятості. На Чернігівщині наразі налічується близько 5 тисяч офіційних безробітних. Серед них 77,5 %  жінок. На початок червня у базі даних служби зайнятості налічувалось 799 вакансій, на кожну з яких було 6 претендентів.