Попрощалися з Володимиром Пироговим зі Стрільників

   Сьогодні, 21 листопада 2022 року, в нашій громаді відбулася церемонія прощання з загиблим Героєм, військовим 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, 46 батальйону Збройних Сил України – Пироговим Володимиром Івановичем.

З Днем Гідності та Свободи!

  Дорогі земляки! 21 листопада – День Гідності та Свободи, одна з найважливіших дат у історії України. Саме Євромайдан 2013 року був першим переможним боєм війни з рашистами, тому гасло нинішньої кампанії – «Вистояли на Майдані – переможемо у війні». Революція Гідності показала сучасним українцям справжню ціну їхньої свободи, навчила боротися, продовжила пантеон наших борців. Вона дала наснагу до боротьби наступним героям цієї війни.

За тиждень на Чернігівщині виявлено 325 вибухонебезпечних предметів — інформація від ГУ ДСНС в області станом на ранок 21 листопада

   Триває розмінування території області. За минулий тиждень піротехнічні розрахунки ДСНС 44 рази залучалися до знешкодження вибухонебезпечних предметів та виявили і вилучили 325 таких предметів. Всього з початку воєнних дій вилучено 48474 вибухонебезпечні предмети.

Рятувальники провели навчальні інструктажі

В умовах воєнного стану найголовніше зберегти життя та здоров’я. Небезпека може бути там, де її не чекаєш. Тож сьогодні працівники міської ради, комунальних служб долучилися до навчань щодо ризиків, пов’язаних з виникненням надзвичайних ситуацій, поводження з вибухонебезпечними предметами, надання домедичної допомоги. Інструктажі провели фахівці ДСНС із Закарпатської області. Рятувальники використали інформаційні матеріали, ілюстративні засоби, а для навчання азам домедичної допомоги – тренувальні макети.

Аграрний напрямок – запорука продовольчої стабільності і соціальної безпеки

   Сьогодні, напередодні Дня працівників сільського господарства, начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун, за участі Бахмацького міського голови Павла Шимка, провів робочу нараду з аграріями Бахмаччини, в ході якої обговорили питання функціонування аграрного сектору в умовах воєнного стану.

Навчальні заклади Бахмаччини отримали ноутбуки

За сприяння Фундації Олени Зеленської у межах ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти та проєкту «Цифровий актив для України» компанії HP та Microsoft, Бахмацька громада отримала 66 ноутбуків, які вже розподілені між навчальними закладами.

Безоплатні ліки для людей із діабетом

   Своєчасне діагностування та контроль діабету дозволяють запобігти розвитку тяжких ускладнень. Люди з діабетом повинні дотримуватися здорового харчування, підтримувати вагу в нормі та бути фізично активними. Крім того, їм необхідно приймати ліки, навіть якщо вони почуваються добре.

Погодинні відключення світла на Чернігівщині: змінено графік

   АТ «Чернігівобленерго» оновило графік погодинних відключень електроенергії на території області. Це пов’язано з тим, що НЕК «Укренерго» з 12 листопада стала обмежувати обсяги електроспоживання і в нічні години.