Благодійний ярмарок у День молоді

      Сьогодні, 12 серпня, в День молоді (цьогоріч ми відзначаємо це свято саме цього дня, офіційно, вперше разом з усім світом), у Бахмачі влаштовували благодійний ярмарок для збору коштів на потреби Збройних Сил України. Ініціатором заходу виступила Молодіжна рада при Бахмацькій міській раді.

Про найголовніше із засідання виконкому

   Сьогодні відбулося засідання виконавчого комітету міської ради. На розгляд було винесено 15 питань. Рішенням виконкому погоджено створення у новому складі комісії щодо здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель.

Безпечне освітнє середовище в умовах воєнного стану

Сьогодні на черговому засіданні постійно діючої комісії виконавчого комітету Бахмацької міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів Анатолій Варчак, голова комісії, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, обговорили стан готовності кожного закладу загальної середньої освіти та закладу дошкільної освіти громади до початку навчального процесу. 

Зверніть увагу!

   Враховуючи, що окупанти замінували енергоблоки ЗАЕС та завезли на територію техніку, – варто нагадати правила поведінки у випадку надзвичайної ситуації.

Звернення Бахмацького міського голови Павла Шимка

Дорогі бахмачани, сьогодні ми мали б святкувати День народження нашого славного міста, населеного працьовитими та сильними духом людьми, але нас позбавили такої можливості. Не спромігшись підкорити уми і серця українців, рашисти намагаються "звільнити" нас від нашого щасливого розміреного життя, з його планами на майбутнє. Саме за щастя жити кожному з нас, українці, у своїй Богом даній державі зараз і йде ця жорстока війна.

Вчи українську з Є-мовою!

Знання державної мови – обов’язок кожного українця і важлива професійна якість людей багатьох професій. Вільне володіння рідною мовою підвищує вашу конкурентоспроможність на ринку праці, розширює можливості щодо працевлаштування та кар’єрного росту. Тому російськомовним шукачам роботи у службі зайнятості радять вивчати рідну мову. Допоможе в цьому «Є-мова» (https://emova.language-ua.online/)

На Чернігівщині аграрії намолотили понад 300 тис. тонн зерна та майже 60 тис. тонн ріпаку

   За оперативними даними, на Чернігівщині станом на 2 серпня ранні зернові зібрано з площі 79,4 тис. га — 12,4% до прогнозованих обсягів. Зокрема пшениці — 62,9 тис. га (37,1% до прогнозу), ячменю — 15,4 тис. га (77% до прогнозованих обсягів) та гороху — 1,1 тис. га (26,2% до прогнозу).

Дистанційно чи офлайн: форму навчання школярів визначатиме педрада кожного закладу спільно з батьками

   Менш ніж за місяць — 1 вересня — в Україні в умовах повномасштабної війни у школярів має розпочатися новий навчальний рік. Багатьох батьків турбує, як відбуватиметься сам процес. Цим питанням переймаються і посадовці різних рівнів, адже найголовніше — це безпека, яку зараз ніхто не може гарантувати в жодному регіоні країни. Саме безпекова ситуація найбільше впливає на організацію освітнього процесу у кожному населеному пункті, а отже — і на вибір форми навчання.