За добу на Чернігівщині виявлено 167 вибухонебезпечних предметів — інформація від ГУ ДСНС в області станом на ранок 10 червня

   Триває розмінування території області. За добу групи піротехнічних робіт та підводного розмінування ДСНС 35 разів залучалися до знешкодження вибухонебезпечних предметів та виявили і вилучили 167 таких предметів. Всього з початку воєнних дій вилучено 27299 вибухонебезпечних предметів.

За добу на Чернігівщині виявлено 121 вибухонебезпечний предмет — інформація від ГУ ДСНС в області станом на ранок 9 червня

   Триває розмінування території області. За добу групи піротехнічних робіт та підводного розмінування ДСНС 15 разів залучалися до знешкодження вибухонебезпечних предметів та виявили і вилучили 121 такий предмет. Всього з початку воєнних дій вилучено 27132 вибухонебезпечні предмети.

Сергій Шевченко – бахмачанин, який зупиняв танки рашистів

      Під час війни наші люди показують приклади неймовірного героїзму.   Цивільні голіруч зупиняють танки, військові нищать ворога, навіть коли сили нерівні. Так, у лютому  Сергій  Шевченко вийшов назустріч  колоні ворожої бронетехніки, яка рухалася вулицями нашого Бахмача. Чоловік без зброї став перед колоною танків рашистів і упродовж кількох хвилин стримував її рух. Зокрема, закрив собою оглядові триплекси механіка-водія і таким чином позбавив ворога видимості шляху. Це відео облетіло майже весь світ. Що ж спонукало пана Сергія до такого відчайдушного вчинку?

Змінено час комендантської години

Згідно з розпорядженням начальника Чернігівської обласної військової адміністрації на Чернігівщині змінено час комендантської години, а саме: з 7 червня комендантська година триватиме з 23 години 00 хвилин до 04 години 00 хвилин. 

Зверніть увагу!

Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України у коаліції з ГО «Асоціація вчених – внутрішньо переміщених осіб» та Українським координаційним центром з підвищення правової освіти населення на базі Ресурсного Центру соціально-правової та професійної підтримки співробітників переміщених ЗВО/наукових установ, створеного за підтримки офісу Ради Європи в Україні  реалізують програмну ініціативу «Правова підтримка співробітників переміщених закладів вищої освіти та наукових установ України, які постраждали внаслідок агресії російської федерації».

Вітання з останнім дзвоником!

   Дорогі учні! Шановні вчителі та батьки! Сьогодні останній дзвоник сповістив про закінчення навчального року у закладах освіти нашої громади.

Євросоюз та МОМ розробили правила безпеки для внутрішньо переміщених осіб

   Європейський Союз спільно з Міжнародною організацією з міграції (МОМ), Міністерство соціальної поліики України та (можна додати, що також підтримали) запустили всеукраїнську комунікаційну кампанію, присвячену безпеці внутрішньо переміщених осіб. Станом на кінець квітня таких було 7,7 мільйона. Очевидно, їхня кількість зростатиме.

Обережно - ботулізм!

          Бахмацьке управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Чернігівській області інформує про те, що станом на 22 травня 2022 року на території Чернігівської області зареєстровано  випадки захворювання на ботулізм.