Державна підтримка бізнесу в питаннях фіскалізації розрахункових операцій

Державна податкова служба України в умовах військового часу продовжує роботу із вдосконалення функціоналу безоплатного ПРРО, створюючи бізнесу зручні умови для виконання вимог щодо фіскалізації розрахункових операцій.

Шановні платники податків!

Головне управління ДПС у Чернігівській області запрошує Вас на семінар в онлайн-режимі на тему: «Новації у застосуванні РРО/ПРО, введені Законом № 3219-IX».

Що треба знати підприємцям Чернігівщини про використання РРО та програмних РРО

Головне управління ДПС у Чернігівській області нагадує платникам податків, щовідповідно до вимог Податкового кодексу України, обов’язок використання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій з 01 січня 2022 року є обов’язковим для всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють розрахункові операції незалежновід виду діяльності та обсягу доходів за винятком фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку 1-ї групи.

За яких умов дозволено працювати програмному РРО у режимі офлайн

У зв’язку із набранням чинності 01.08.2023 Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким, зокрема, внесено зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», відновлено дію абзацу сьомого статті 5 цього Закону, у зв’язку з чим використання ПРРО в режимі офлайн без отриманого в контролюючому органі діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, заборонено. Про це повідомила Державна податкова служба України.

Платники Чернігівщини у липні 2023 року сплатили до бюджетів 1,4 млрд грн податків і зборів та 984 млн грн єдиного внеску

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що у липні 2023 року до бюджетів усіх рівнів юридичними та фізичними особами сплачено понад 1,4 млрд грн податків та зборів.

Малий та середній бізнес Чернігівщини за рахунок сплати податків забезпечили третину надходжень до бюджетів територіальних громад

   У січні-червні 2023 року до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області суб’єктами господарювання середнього і малого бізнесу сплачено 3,2 млрд грн податків і зборів, що становить 35,8 відс. загальної суми надходжень.

У січні-червні 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 5,3 млрд гривень податків та зборів

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2023 року надійшло 5,3 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 43 відс. більше за факт надходжень шести місяців попереднього року (+1,6 млрд грн).

За січень-червень 2023 року платниками Чернігівщини сплачено понад 14,5 млрд гривень податків, зборів та єдиного внеску

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівської області у січні-червні 2023 року сплачено понад 9,1 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 41 відс. (на 2,7 млрд грн) перевищує факт надходжень відповідного періоду 2022 року. Єдиного соціального внеску надійшло 5,4 млрд грн (зростання на 48 відс.).