Фото без опису

          Відповідно до чинного законодавства кожен громадянин України зобов’язаний мати паспорт громадянина України. На практиці працівники пробації часто зустрічаються з проблемою відсутності паспорта громадянина України у суб’єктів пробації.

          Так під час постановки на облік Бахмацького РС філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області в ході проведення ознайомчої бесіди з підобліковою стало відомо про відсутність у неї паспорта громадянки України. При складанні індивідуального плану роботи однією з поставлених цілей було сприяння засудженій в отриманні нею паспорта громадянки України. Старшим інспектором відділу пробації Тетяною Мороз задля досягнення позитивного результату запланованих заходів було організовано зустріч з представником Бахмацького РС УДМС в ході якої засудженій  була надана консультація про порядок отримання паспорта громадянина України та необхідний перелік документів для його оформлення. В подальшому завдяки налагодженій співпраці з органами місцевого самоврядування та іншими службами Бахмацького району засудженій була надана практична допомога по зібранню необхідних документів та реєстрації на сайті ДМС України.     

В результаті проведеної роботи 28.07.2020 року засуджена отримала паспорт громадянки України у формі карти ID, який в подальшому знадобиться їй для офіційного працевлаштування, оформлення соціальних виплат, здійснення банківських операцій та інших важливих дій необхідних у соціумі.

          Працівниками Бахмацького РС філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області постійно проводиться робота щодо виявлення та сприяння у вирішенні соціальних проблем осіб, перебуваючих на обліку.

 

Старший інспектор Бахмацького РС

філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області

Тетяна Мороз