До уваги суб’єктів бізнесу громади!

   Міністерство економіки України спільно з Київською школою економіки розпочинає збір пропозицій щодо економічно доцільних інвестиційних проєктів в ключових сферах економіки для можливого їх представлення на щорічній Конференції з питань відновлення України (далі - URC 2024), яка буде проходити у червні 2024 року в м. Берлін (Німеччина), широкому колу міжнародних партнерів: потенційним інвесторам, міжнародним фінансовим організаціям, комерційним банкам та представникам іноземних компаній.

Протидія дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі

   Війна відбувається не лише за територіальну цілісність, а й за інформаційний простір. Російська інформаційна експансія посилилась з початком повномасштабного вторгнення. Тобто, росіяни намагаються досягти власних національних інтересів методом беззбройного проникнення в інформаційну сферу.

Мінна безпека: правила має знати кожен!

   Шановні жителі громади! Нагадаємо про правила мінної безпеки: детонація вибухонебезпечних предметів може статися навіть від найменшого зовнішнього впливу: удар, тертя, струс, нагрівання тощо.  Знання заходів безпеки допоможе уникнути загрози і врятувати життя. Адже основною причиною нещасних випадків є грубе порушення елементарних правил безпеки: спроби взяти в руки, пересунути, або розібрати предмет, биття по ньому, кидання у відкритий вогонь, або у воду.

До уваги військовослужбовців

   Системою Безоплатної правничої допомоги у співпраці з Департаментом юридичного забезпечення Міністерства оборони України розроблено ЗБІРКУ для військовослужбовців та членів їх сімей. До збірки увійшли зразки рапортів, заяв, корисні поради та роз’яснення правових механізмів комунікації військовослужбовців/виць з командуванням.

Автошколи для осіб з інвалідністю

   Нині серед громадян України користується попитом послуга з отримання посвідчення водія. Серед охочих кермувати автівкою є й люди з інвалідністю. Саме тому в Україні було створено автошколи для осіб з інвалідністю. «Автошколи для осіб з інвалідністю» – це флагманський проєкт Міністерства внутрішніх справ України, який реалізується у рамках ініціативи «Без бар’єрів» Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ.

Допомога у психологічному відновленні

  Коли травматичний досвід не пропрацьований, мозок діє так, ніби загроза досі присутня — навіть через місяці чи роки після того, як сталася певна подія. Всередині нас формується міцний зв’язок між емоційними спогадами і зовнішніми подразниками — візуальними образами, звуками, запахами чи смаками.