День Соборності України

     Уперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в одну державу.

Щедрувальники у міського голови

     У веселі зимові свята на гостину до міського голови П.М. Шимка завітало багато маленьких щедрувальників. Дитячий  фольклорний гурт «Сузір’я» Будинку дитячої та юнацької творчості весело, жваво, автентичними щедрівками та колядками віншував народження Христа та вітав господаря з Новим роком та Різдвом Христовим. А вихованці днз «Теремок» завітали з традиційною українською «козою», Віфлеємською зіркою, продовжуючи веселі щедрівки.

Новорічні подарунки для малих бахмачан

     Новий рік та Різдво Христове – найбільш улюблені  для кожного українця свята, адже вони сповнені подарунків та сюрпризів. І так уже давно повелося, що ми, дорослі, готуємо сюрпризи та подарунки дітям.

Настаршій мешканці міста - 103!

     27 грудня міський голова П.М. Шимко та секретар міської ради І.В. Левченко завітали з подарунами до найстаршої мешканки міста Бахмача Олександри Максимівни Федоряк привітати її з Днем народження, адже вона святкувала свій 103-й День народження!

Відкриття міської новорічної ялинки

      19 грудня у День Святого Миколая на центральній площі міста зібралося багато бахмачан із малечею, адже цього вечора засвітила свої чарівні вогні ялинка – головний символ новорічно-різдвяних свят.