Сімейні форми виховання та догляду

Сімейні форми виховання та догляду

   Питання захисту прав дітей на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики. Конвенцією ООН про права дитини визначено, що дитині для повного і гармонійного розвитку її особи необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові та розуміння. Але, на жаль, є діти, які не можуть проживати з рідними батьками, на жаль, в інституційних закладах ще виховується значна кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Саме для таких дітей необхідно розвивати альтернативні форми сімейного виховання. Реформа деінституціалізації спрямована на те, щоб кожна дитина виховувалася у благополучній родині. Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, є ознакою нашої культури і виникає тільки у небайдужих до чужого горя, душевно щедрих і готових до самопожертви людей. Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку.

Огляд умов проживання  дітей

Огляд умов проживання дітей

          У рамках проведення щорічного огляду умов проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в сім’ях опікунів, піклувальників та в прийомних сім’ях  працівниками служби у справах дітей Бахмацької міської ради спільно із фахівцями соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Бахмацької міської ради та спеціалістом відділу освіти, сім’ї, молодіжної політики та спорту виконавчого комітету Бахмацької міської ради протягом тижня (26 — 30.06.2023) здійснено перевірки умов проживання 8 дітей.

Попередження дитячої бездоглядності та безпритульності

Попередження дитячої бездоглядності та безпритульності

   Один із основних напрямків роботи служби у справах дітей є профілактика дитячої бездоглядності та безпритульності, яка спрямована на своєчасне і ефективне реагування на сім’ї в складному матеріальному, психологічному, емоційному становищі, де відбувається зниження відповідальності батьків за виховання дітей, збільшення незайнятих дітей та підлітків.

Сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування

Сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

   Все найкраще, що є на Землі, починається з сім’ї. Без неї, як без природи, людство обійтися не може. «З родини йде життя людини» – говорить народна мудрість. Тут дитина робить свої найперші кроки, звідси вона виходить у широкий світ. У сім’ї вона навчається любові і добра.

День безпечного інтернету

День безпечного інтернету

08 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету(Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”

Будьте уважні і обережні!

Будьте уважні і обережні!

        Від жителя одного з населених пунктів Ніжинського району надійшла інформація про те, що  під виглядом працівників відділів Ніжинської районної державної адміністрації в його помешкання намагались проникнути зловмисники. І тільки завдяки юридичній обізнаності власника оселі, вдалося перешкодити вчиненню шахрайських дій.

Що таке патронатна сім’я і як стати патронатним вихователем?

Що таке патронатна сім’я і як стати патронатним вихователем?

        Постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2021 року № 893 затверджено Порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя; Порядок виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя та оплати послуги патронату над дитиною; Типовий договір про патронат над дитиною; Примірний договір про умови запровадження та організацію функціонування послуги патронату над дитиною, що надаватиметься сім’єю патронатного вихователя.

Не наражайте себе та своїх дітей на небезпеку!

Не наражайте себе та своїх дітей на небезпеку!

     Шановні батьки, приділяйте, будь ласка, більше уваги своїм дітям! Залучайте їх до виконання домашніх обов’язків. Тримайте під контролем проведення дозвілля,  в тому числі у вечірній час.  Шановні батьки,  діти,  завжди пам`ятайте елементарні правила безпеки, а саме: