32 роки тому українці підтвердили рішення про незалежність власної держави

   1 грудня 1991 року відбувся Всеукраїнський референдум на підтвердження Акта проголошення незалежності України. Вже другий рік поспіль ми святкуємо цю історичну подію в умовах повномасштабної відкритої війни РФ проти України, яка стала продовженням російської гібридної агресії з 2014 року.

Про роботу КНП "Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги" - із звіту генерального директора Вікторії Петройтіс

    КНП "Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги" обслуговує населення відповідно до заключених декларацій, всього населення  -25777, діти - 5067:

Про діяльність КНП«Бахмацька міська лікарня» у 2023 році - основне із звіту генерального директора Сергія Чалого

   КНП «Бахмацька міська лікарня»  має всі необхідні ліцензії.  Лікарня пройшла державну акредитацію в 2023 році, отримала акредитаційний сертифікат на 1-у категорію.

Про головне із засідання виконкому

10 проєктів рішень винесли на розгляд членів виконавчого комітету. Частина з них стосувалася сфери захисту прав дітей. Так рішенням виконкому було взято на квартирний облік дитину-сироту. Вирішено влаштувати дитину, позбавлену батьківського піклування, до відповідного закладу загальної середньої освіти. Окремим проєктом 411 особам надали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

У Прилуках жінок навчатимуть підприємництву, лідерству, та як запобігти будь-яким проявам насильства та експлуатації

Запрошуємо жінок з Чернігівської області на  навчальний інтенсив «Розбудова & Спроможність»  — серію освітніх тренінгів, що відбуватимуться з 6 по 8 грудня 2023 року у місті Прилуки.             Навчальний інтенсив «Розбудова & Спроможність» для жінок — це серія навчальних тренінгів для самореалізації та самодопомоги жінкам Чернігівської області, спрямованих на подолання наслідків війни. Підтримати тих, хто хоче налагодити своє життя в умовах війни, розвиватися, залучати фінансування на реалізацію своїх ідей, тим самим економічно зростати та мати змогу допомагати своїй родині та іншим. Навчити жінок запобігати та захищатися від будь-яких проявів насильства чи експлуатації, надати техніки самодопомоги, практичні поради та рекомендації як протидіяти домашньому та гендерно зумовленому насильству,  та як не стати потерпілими.             Навчальний інтенсив «Розбудова & Спроможність» є безоплатним, та відбувається у межах реалізації проєкту «Створення міжрегіонального хабу підтримки жіночих ініціатив для допомоги незахищеним верствам населення у північно-східних областях України», за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України (UHF).             До участі запрошуються: -  жінки,  які сьогодні проживають у громадах Чернігівської області; - жінки, які хочуть відкрити власну справу чи залучити нові ресурси на розвиток наявного бізнесу; -  жінки, які хочуть самореалізації та розвитку своїх лідерських якостей; - жінки, які постраждали від домашнього насильства, гендерно зумовленого насильства, сексуальної експлуатації чи торгівлі людьми; - жінки, які хочуть навчитися запобігати будь-яким проявам насильства у своєму житті, особливо в умовах війни.             Навчання відбуватиметься у форматі офлайн 06 - 08 грудня 2023 року у місті Прилуки, Чернігівської області та включає три тематичних блоки:

Вшанували пам'ять жертв голодоморів

   Сьогодні Бахмаччина разом з усією країною вшанувала пам’ять жертв голодоморів, адже наша рідна земля теж відчула на собі їх біль - кожен із нас втратив частку свого коріння.