Видатки на охорону здоров'я

У бюджеті громади чітко розставлено пріоритети, де медицина залишається одним з основних напрямків. Важливим і ключовим є реалізація програм та фінансова підтримка медичних установ громади (КНП «Бахмацька міська лікарня», КНП «Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги», КНП «Бахмацька лікарня – хоспіс»), на що в 2024 році заплановано спрямувати  майже 18 млн 566 тис. гривень. Зокрема, передбачається фінансування наступних програм:

Зустріч кортежу з тілом воїна

   Сьогодні, 25 грудня 2023 року, о 17.00 очікуємо кортеж з тілом померлого військовослужбовця Кулика Андрія Миколайовича. Траурна процесія рухатиметься по шляхопроводу, а потім до місця проживання воїна: м. Бахмач, вул. Конотопська, 134В.

І знову сумна звістка - смерть військового

   «Війна є лихо та злочин, що укладає в собі всі лиха і всі злочини». Наші військові не зажди гинуть на полі бою. Іноді вони, як звичайні люди, не можуть впоратися зі стресом. Внаслідок цього виникають ситуації, що спричиняють смерть військових не в бойових умовах.

Подарунки дітям загиблих Героїв

   Діти — це наше щасливе майбутнє. Тільки через розв’язану російськими загарбниками страшну й кровопролитну війну щастя їм нині усміхається рідко, і доля нечасто дарує подарунки. Але цього разу подарунки були. Подарунки від щирого серця. І слова вдячності були. Теж щирі, пронизані болем, надією й великою повагою.

Торгівля людьми: як себе убезпечити?

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі.

Видатки з бюджету 2024 року на освітянську галузь

Освітянська галузь є найбільш об’ємною серед інших галузей гуманітарної сфери громади. Як наслідок цього, здійснюється спрямування значного обсягу фінансового ресурсу громади на утримання установ та закладів освіти. Так, у бюджеті громади на 2024 рік на освітню галузь спрямували 159 млн 672 тис. гривень. З них на заробітну плату (з нарахуваннями) передбачається  123 млн 038 тис. грн, на оплату енергоносіїв – 21 млн 969 тис. грн.

2 роутери та вебкамеру передали навчальним закладам громади – Бахмацьким ліцею № 1 та ЗЗСО № 5

   Це необхідне обладнання (загальна вартість - 119,2 тис. грн), яке забезпечить учням і вчителям доступ до мережі Інтернет безпосередньо в укриттях. Роутери потужні та здатні забезпечать зону покриття в 140 м2.

З Днем енергетика!

    Сьогодні уклінно дякуємо нашим енергетикам за невтомну працю та професіоналізм. За їх важкий фронт, який вони тримають щохвилини, іноді ризикуючи своїм життям.

Бюджет Бахмацької міської територіальної громади на 2024 рік: ключові статті доходів і видатків

Український народ продовжує виборювати незалежність держави в умовах повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, і вже другий бюджет ми приймаємо в умовах війни. Сьогодні, 21 грудня, перед початком  засідання сорок третьої сесії міської ради до міського голови та депутатського корпусу звернулася ініціативна група містян, головною вимогою яких було скеровувати більше коштів на ЗСУ.

Івана Ващенка призначено заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації

   Відповідне розпорядження № 247-к начальник ОВА В’ячеслав Чаус підписав 20 грудня. Новопризначений заступник займатиметься питаннями ветеранської політики, сім'ї, молоді і спорту, містобудування та архітектури. Свої обов’язки він почне виконувати з 22 грудня.