Бахмацька громада зустрічала європейських друзів

   Сьогодні до громади завітали представники Чеського агентства розвитку при Міністерстві закордонних справ Чеської Республіки. У ході зустрічі гості поспілкувалися з представниками учнівської та працюючої молоді, які озвучили свої напрацювання та поділилися баченням розвитку молодіжної політики і загалом розвитку громади в цілому. Важливо, що молоді люди окреслили основні напрямки розвитку громади і визначили в них свою роль. Далі говорили про можливу грантову підтримку, проєкти та залучення ресурсів для реалізації молодіжних ініціатив.

Вони тримають аграрний фронт

   У третю неділю листопада своє професійне свято відзначають працівники сільського господарства, праця яких є особливо важливою і одночасно важкою, як ніколи. Поки наші відважні воїни продовжують боронити нас від ворога на фронті, аграрії не втрачають оптимізму, продовжують професійно робити справу, від якої сьогодні залежить продовольча безпека не тільки громади, району чи області, а й країни в цілому.

Укриття облаштовано в навчальному закладі

   Повітряні тривоги в Україні, на жаль, стали нормою життя, майже щоденним явищем. У будні та вихідні, вночі та в білий день, впродовж десяти хвилин чи то й п’яти годин – звуки сирен сповіщають, що є загроза, що треба найперше подбати про безпеку.

Ноутбуки від ЮНІСЕФ для Григорівського навчального закладу

   Забезпечення якісною комп'ютерною технікою для задоволення освітніх потреб дітей, яку використовуватимуть і при дистанційній формі навчання, - пріоритет роботи фонду ЮНІСЕФ. Тож цього разу 4 ноутбуки від благодійного фонду передали для Григорівського ЗЗСО І-ІІІ ст., який наразі працює дистанційно. Щиро вдячні за підтримку.

На Чернігівщині вшанували пам’ять жертв «батуринської різанини»

   13 листопада 1708 року стало фатальним для міста Батурина – осередку тодішнього політичного життя – та всіх його мешканців. Столицю Гетьманщини, у статусі якої перебувало місто до 1708 року, війська російської імперії буквально стерли з лиця землі разом з 11-14 тисячами жителів (за різними підрахунками). Такою виявилася плата України за прагнення до волі й незалежності.

УВАГА! ЛЕПТОСПІРОЗ!

Враховуючи збільшення випадків лептоспірозу в Чернігівській області в поточному році, зокрема два летальні, нагадуємо про це захворювання.

Культура - один із способів боротьби з ворогом

   Наша культура – самобутня, має багатий спадок і навіть сьогодні живе та розвивається, що є подвигом, адже боротьба з ворогом іде не лише на землі, у морі та повітрі, а й у інформаційному просторі, де російські варвари намагаються споганити та знищити існування всього українського загалом.