Торгівля людьми: як себе убезпечити?

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі.

Видатки з бюджету 2024 року на освітянську галузь

Освітянська галузь є найбільш об’ємною серед інших галузей гуманітарної сфери громади. Як наслідок цього, здійснюється спрямування значного обсягу фінансового ресурсу громади на утримання установ та закладів освіти. Так, у бюджеті громади на 2024 рік на освітню галузь спрямували 159 млн 672 тис. гривень. З них на заробітну плату (з нарахуваннями) передбачається  123 млн 038 тис. грн, на оплату енергоносіїв – 21 млн 969 тис. грн.

2 роутери та вебкамеру передали навчальним закладам громади – Бахмацьким ліцею № 1 та ЗЗСО № 5

   Це необхідне обладнання (загальна вартість - 119,2 тис. грн), яке забезпечить учням і вчителям доступ до мережі Інтернет безпосередньо в укриттях. Роутери потужні та здатні забезпечать зону покриття в 140 м2.

З Днем енергетика!

    Сьогодні уклінно дякуємо нашим енергетикам за невтомну працю та професіоналізм. За їх важкий фронт, який вони тримають щохвилини, іноді ризикуючи своїм життям.

Бюджет Бахмацької міської територіальної громади на 2024 рік: ключові статті доходів і видатків

Український народ продовжує виборювати незалежність держави в умовах повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, і вже другий бюджет ми приймаємо в умовах війни. Сьогодні, 21 грудня, перед початком  засідання сорок третьої сесії міської ради до міського голови та депутатського корпусу звернулася ініціативна група містян, головною вимогою яких було скеровувати більше коштів на ЗСУ.

Івана Ващенка призначено заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації

   Відповідне розпорядження № 247-к начальник ОВА В’ячеслав Чаус підписав 20 грудня. Новопризначений заступник займатиметься питаннями ветеранської політики, сім'ї, молоді і спорту, містобудування та архітектури. Свої обов’язки він почне виконувати з 22 грудня.

Володимир Зеленський: Якщо ми не втратимо нашої стійкості, нашого духу, ми закінчимо війну раніше

    Попри думки та прогнози окремих військових командирів і представників держав-партнерів, терміни завершення війни залежать від багатьох чинників, зокрема й від стійкості України. Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час підсумкової пресконференції в Києві.

Міністерство у справах ветеранів України провело Всеукраїнський відбір до національної збірної команди України для участі в міжнародних змаганнях «United States Air Force Trials”

   Змагання, що включали вісім видів адаптивного спорту, були організовані Мінветеранів, спільно з ГО "Ігри Інвіктус Україна", ГО "Повернись живим" та БО "Стратком Україна" і є частиною Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та змагань України на 2023 рік.

Порядок та умови надання додаткової дотації мають бути змінені

   У відповідь на лист Асоціації міст України щодо необхідності здійснення перерахунку індексів податкоспроможності місцевих бюджетів на 2023 рік у зв'язку із вилученням «військового» ПДФО Міністерство фінансів України повідомило, що для недопущення розбалансування місцевих бюджетів у зв'язку із зарахуванням з 01.10.2023 «військового» ПДФО до державного бюджету заплановані зміни до Порядку та умов надання додаткової дотації на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв'язку з повномасштабною збройною агресією рф, затвердженого урядовою постановою №1477.

Розглянуто проєкт бюджету Бахмацької міської територіальної громади на 2024 рік

Документ було розглянуто на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради, яке відбулося 19 грудня. Проєкт бюджету, який підготовлено, враховуючи норми та зміни чинного законодавства, незважаючи на обмежений фінансовий ресурс, є збалансованим (по доходах і видатках) та носить соціальний характер. Обсяг доходів визначено у сумі 304 млн 625 тис грн. Видатки соціального спрямування  складають 225 млн 172 тис. гривень (або 75,3 %). З них,  на заробітну плату працівникам бюджетних галузей буде спрямовано 176 млн 52 тис. грн (59,2 %), на енергоносії – 39 млн 819 тис. грн. (13 %). У повному обсязі враховано зростання мінімальної заробітної плати та вартість енергоносіїв для бюджетних установ.