Витяг з реєстру територіальної громади замість відмітки про місце проживання в паспорті

Нагадуємо, що з 01.12.2021 року при реєстрації або ж знятті з реєстрації місця проживання відповідний штамп до паспорта громадянина України не вноситься. Це передбачено Законом України № 1871-ІХ від 05.11.2021 року «Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні». Єдиним джерелом інформації про місце проживання особи відповідно до цього Закону став електронний реєстр територіальної громади, дані з якого входять до Єдиного державного демографічного реєстру. Ось чому орієнтуватися на відмітку у паспорті, яка зроблена до 01.12.2021 року, не можна.

До уваги мешканців громади!

До уваги мешканців Бахмацької міської територіальної громади! Нагадуємо, що з 1-го по 5-те червня 2023 року власникам жилих приміщень, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, обов’язково потрібно подати заяву на призначення компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб за травень до ЦНАПу за адресою:  м.Бахмач, вул. Соборності, 42.

КОМУ ПОТРІБНО ЗВЕРНУТИСЯ ЗА ПЕРЕПРИЗНАЧЕННЯМ СУБСИДІЇ НА НЕОПАЛЮВАНИЙ ПЕРІОД

   З травня житлові субсидії на неопалювальний сезон більшості одержувачів буде ПЕРЕПРЕЗНАЧЕНО  АВТОМАТИЧНО, за умови, що не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад домогосподарств. Водночас серед одержувачів є певна категорія, якій субсидію на неопалювальний період буде призначено після надання заяви та декларації.    На наступний строк житлова субсидія призначається за особистим зверненням, якщо:

ПРО ЛАМІНАЦІЮ ДОКУМЕНТІВ

   Через бажання зберегти важливі документи в ідеальному стані, запобігти їх намоканню, вигорянню чи пошкодженню, люди часто їх ламінують.    Законодавчої заборони на ламінування документів в Україні НЕМАЄ.    Однак законодавство зобов’язує державні структури, нотаріусів та організації працювати виключно з оригіналами документів. Коли документ заламінований, то не завжди можливо встановити його справжність.    Наприклад, Закон зобов’язує нотаріуса працювати з оригіналами документів, а наявність такої плівки-ламінації не дає можливості встановити оригінальність документу.    Такі документи вважаються пошкодженими, та не можуть бути прийняті в роботу для вчинення нотаріальних дій.    Експертизу справжності ламінованого документа провести неможливо.    При перетині кордону міграційна служба або прикордонники обґрунтовано можуть мати питання до ламінованих документів і вимагати подання замість них оригіналу.    На ламінованому документі не можна:

Послугою «Мобільна валізка» можна скористатись у відділі ЦНАП м. Бахмач, вул. Соборності, 42

Наразі одним з головних пріоритетів роботи Центру надання адміністративних послуг м. Бахмач  залишається обслуговування старшого покоління, людей з вадами здоров’я, а також тих, кому важко пересуватись. Послуга Мобільна валіза  є унікальною нагодою отримати адміністративні, соціальні та інші публічні послуги за місцем перебування заявника (вдома, в медзакладах, тощо).

Власник приватного житла має право «виписати жильців» самостійно без їх згоди та без суду

   Досить часто в громадян виникають труднощі щодо зняття з реєстрації у власному будинку чи квартирі особи, яка в ній зареєстрована, але не проживає протягом певного часу та не погоджується чи не зацікавлена у знятті з реєстрації.    Кількість зареєстрованих осіб у житловому приміщенні впливає на умови проживання в ньому:

"Мобільний офіс" для ЦНАПу

У рамках співпраці з проєктом "Програма ЄС Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України" відділ «Центр надання адміністративних послуг » виконавчого комітету Бахмацької міської ради отримав спеціалізоване обладнання "Портативне автоматизоване робоче місце "Мобільний офіс".

Витяг про місце проживання дитини тепер і на порталі Дія

   Витяг про місце проживання дитини тепер і на порталі Дія.  Цей документ необхідний для того, щоб влаштувати дитину до садочка або школи. Раніше послуга була доступна лише в застосунку Дія, зараз витяг дитини можна отримати і з компʼютера — на порталі. Як це працює?Зайдіть на портал Дія → натисніть Послуги → Довідки та витяги → Витяг про місце проживання → виберіть, для кого хочете отримати документ — для себе чи дитини → вкажіть серію та номер свідоцтва про народження. Усе! Довідка готова, завантажте PDF-файл протягом 24 годин.    І портал, і застосунок генерують однакові витяги про місце проживання. Тож користуйтеся тим, що зручніше.

Цифровізуємо послуги для вимушених переселенців. Скасувати статус ВПО можна і на порталі Дія

Сервіс вже працює у застосунку, тепер скасування статуса внутрішньо переміщеної особи доступне і з компʼютера. Додали послугу на портал Дія, щоб люди, які не мають смартфона, також могли скористатися онлайн-сервісом без черг та паперів. Тож якщо ви були вимушеним переселенцем і повернулися додому, скасуйте статус ВПО на порталі Дія: https://diia.gov.ua/services/skasuvannya-statusu-vpo Для цього треба мати: ✅ довідку ВПО в застосунку Дія ✅ електронний ключ: КЕП чи Дія.Підпис Послуга повністю автоматична. Це виключає людський фактор та пришвидшує обробку заяви. Більше не доведеться ходити в держустанови та очікувати кілька днів на рішення чиновника.