Довідник безбар’єрності

   За ініціативи дружини Президента Олени Зеленської з метою використання коректної лексики у щоденній роботі з особами з інвалідністю та іншими маломобільними групами населення було розроблено та презентовано «Довідник безбар’єрності», який розміщений  у відкритому доступі  за посиланням bf.in.ua.

Гід з державних послуг

   Гід з державних послуг– це єдиний офіційний ресурс https://guide.diia.gov.ua., який містить інформацію про всі державні послуги в Україні, які надаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Важлива інфомація!

   Відповідно до частини четвертої розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» всі юридичні особи протягом трьох місяців з дня набрання чинності наказом про структуру власності, мали подати державному реєстратору документи для оновлення в Єдиному держреєстрі відомостей про КБВ. Таким чином, для здійснення оновлення цих відомостей було відведено період з 11 липня по 11 жовтня 2021 року.

Відтепер реєстрацію декларації можна здійснити через Портал електронних сервісів Мінекономіки

        Відповідно до пункту 21 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 № 1107 зі змінами, та з урахуванням впровадженого з 01.07.2021 проекту реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці через Портал електронних сервісів Міністерства економіки України (далі – Портал) встановлено механізм замовлення цієї електронної послуги.

Земельні питання – непрості, а іноді й болючі

З відкриттям ринку землі в липні 2020 року відвідувачів  за отриманням консультацій із земельних питань ще побільшало. Пропонуємо Вам ознайомитися з запропонованою інформацією і зрозуміти кроки в реалізації свого бажання мати у власності земельну ділянку.

Чи призначено Вам субсидію? Дізнатись зараз!

     Щоб дізнатися, призначено чи не призначено Вам субсидію, тепер не потрібно телефонувати в управління соціального захисту населення. Розмір своєї субсидії можна дізнатися онлайн – на сайті https://subsidii.ioc.gov.ua/

Нагадуємо,

      що заявникам – отримувачам житлових субсидій, які ще не звернулись за призначенням субсидії, ті, яким призначалась субсидія по рішенню комісії (орендарі, фактично не проживаючі, ті в кого змінився склад сім’ї, сім’ї дохід в яких менший мінімальної заробітної плати), особи, які отримували субсидію у безготівковій формі, необхідно звернутись до відділу ЦНАП міської ради або до старост за місцем проживання  для переоформлення у зв’язку з тим, що до автоматичного перерахунку в травні 2021 року вищезазначені категорії не потрапили.

Присвоєння кадастрового номера земельній ділянці

     Кадастровий номер — є необхідною умовою для реєстрації права власності на земельну ділянку. Звертаємо увагу на те, що нотаріус не може посвідчувати договір купівлі-продажу житлового будинку, будівлі або споруди у разі відсутності інформації про кадастровий номер земельної ділянки, на якій розміщений цей об'єкт. Тож, давайте розберемось, як же присвоїти земельній ділянці кадастровий номер, аби через його відсутність при продажі об'єкту Вам не відмовили у посвідченні договору?