Бахмаччина попрощался з Соколиком, льотчиком Андрієм Антиховичем

   Льотчик живе, у небі й небом: жителі Бахмаччини попрощалися з Соколиком, льотчиком АНДРІЄМ АНТИХОВИЧЕМ, який знищив ворога ціною життя. На момент загибелі Захиснику українського неба було лише 25 років.

Французьке агентство Expertise France розширює напрямки допомоги Чернігівщині

   Проєкти з підтримки відновлення та відбудови Чернігівської області, які реалізовує та планує втілити французьке агентство міжнародного технічного співробітництва Expertise France, вчора обговорили під час зустрічі в ОВА з представниками цієї організації. Організували захід у рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

НЕБЕЗПЕЧНА ВОДА

   Серед надзвичайних ситуацій природного походження найчастіше трапляються небезпечні явища гідрологічного характеру такі, як повені, паводки, підвищення рівня ґрунтових вод тощо.

Ніжинщина готова до будь-яких викликів: Григорій Ковтун про безпекову ситуацію в районі

«Вже з першого дня повномасштабного вторгнення Ніжинська РВА об'єднала всі 17 територіальних громад у єдиний злагоджений механізм задля спротиву ворогу», – наголосив начальник Ніжинської районної військової адміністрації під час брифінгу в медіацентрі ОВА.

Сімейні форми виховання та догляду

   Питання захисту прав дітей на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики. Конвенцією ООН про права дитини визначено, що дитині для повного і гармонійного розвитку її особи необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові та розуміння. Але, на жаль, є діти, які не можуть проживати з рідними батьками, на жаль, в інституційних закладах ще виховується значна кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Саме для таких дітей необхідно розвивати альтернативні форми сімейного виховання.

Навчальні заклади Бахмаччини отримали 340 планшетів

   Триває співпраця Бахмацької міської ради з міжнародними організаціями та фондами. Так, заклади загальної середньої освіти нашої громади отримали 340 цифрових планшетів, загальною вартістю 850 тис. гривень. Це допомога надійшла від Уряду Франції.